Skip to content

SIMPOZIJS Personas autonomija un garīgās veselības aprūpe: juridiskā perspektīva

This event has ended

Simpozija mērķis ir diskutēt un izvērtēt iespējas pilnveidot valstu garīgās veselības normatīvo regulējumu un piemērošanas praksi tā, lai tā būtu atbilstoša starptautiskajiem cilvēktiesību principiem un normām, kā arī apspriest iespējamos risinājumus, lai labāk aizsargātu cilvēktiesības un veicinātu cilvēka autonomiju garīgās veselības aprūpē.

Pasākumā uzstāsies starptautisku organizāciju pārstāvji, tostarp no Eiropas Padomes dalībvalstu nacionālajām cilvēktiesību institūcijām, starptautiski atzīti tiesību speciālisti.

Zinošiem un gādīgiem ārstiem un speciālistiem ir nozīmīga loma cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem tiesību nodrošināšanā, tāpēc jo īpaši būtiski runāt par personas autonomijas tiesībām un to faktisko īstenošanu.

Aicinām ārstus, slimnīcu vadītājus un speciālistus uz starptautisku simpoziju “Personas autonomija un garīgās veselības aprūpe: juridiskā perspektīva” un konferenci “Personas autonomijas veicināšana garīgās
veselības aprūpes praksē”, šī gada 13.-14.novembrī Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, Rīgā, Jelgavas ielā 3. 13.novembrī notiks simpozijs, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta garīgās veselības juridiskajai perspektīvai. Savukārt 14. novembra konferences fokusā būs autonomijas veicināšana psihiskās veselības aprūpē.