Skip to content

Ārstu Mārtiņu Vīksni pieminot

Šis ir Tavs gājums, to nevar noiet cits

/O. Vācietis/

Šodien dalāmies ar sēru vēsti. Naktī pavisam negaidīti, 66 gadu vecumā no mums ir aizgājis tuvs kolēģis, ārsts reanimatologs – anesteziologs Mārtiņš Vīksne.

Ārsts Mārtiņš Vīksne dzimis 1958. gada 25. februārī, Rīgā. Uzreiz pēc vidusskolas beigšanas, strādājot par laborantu Rīgas Medicīnas institūta bioķīmijas fakultātē, nostiprinājis pārliecību, ka vēlas savu profesiju saistīt ar medicīnu. Pēc Rīgas Medicīnas institūta absolvēšanas, profesionālā karjera aizvedusi uz Cēsu pusi, kur strādājis par pediatru un terapeitu. Iegūstot anesteziologa – reanimatologa kvalifikāciju, turpinājis darbu šajā specialitātē.

Uz Kurzemi dzīves ceļš atvedis 1986.gadā, kad amatu apvienošanas kārtībā sācis strādāt Aizputes Zonālajā slimnīcā, paralēli pildot Pāvilostas slimnīcas galvenā ārsta pienākumus. Savās mājās Pāvilostā arī aprāvās Dr. Vīksnes mūžs.

Kuldīgas slimnīcā Dr. Mārtiņš Vīksne sāka strādāt 2001. gadā, un tā 23 gadi nu paliek ierakstīti Kuldīgas slimnīcas kolēģu atmiņās. Gudrs, zinošs, precīzs. Pieredzējis kolēģis, uz kuru varēja paļauties. Ārsts ar lielo burtu. Darītājs nevis runātājs. 2024. gadā saņēmis LR Veselības ministrijas Atzinības rakstu par operatīvu riska faktoru identificēšanu un nekvalitatīvu zāļu izplatīšanas draudu novēršanu sabiedrībai.  

Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas kolēģi par Mārtiņu saka tā: “Kad Dr. Vīksne ienāca telpā, uzreiz varēja sajust, ka tajā ir ienācis ārsts. Kad viņš veica kādu manipulāciju pacientam, mēs vienmēr zinājām, ka tas būs ātri, precīzi, bez liekiem vārdiem un  atkārtotām darbībām.”

Tāds Dr. Mārtiņš Vīksne vienmēr paliks mūsu un izārstēto pacientu gaišā piemiņā.