Skip to content

In memoriam: Valentīns Logins

Sēru vēsts – mūžībā aizsaukts dr.habil.med. profesors Valentīns Logins

Ģimene informē, ka 2024.gada 22.augustā 85.dzīves gadā mūžībā aizsaukts mīlošs un gādīgs tēvs, brālis, vectēvs, vecvectēvs, brīnišķīgs draugs, zinātnieks, kolēģis un ārsts osteorefleksoterapeits, medicīniskās biomehānikas habilitētais medicīnas zinātņu doktors, profesors Valentīns Logins.

Valentīns Logins Rīgas Medicīnas institūtu Vispārējās ārstniecības fakultāti beidzis 1966.gadā, paralēli aktīvi strādājot kā neatliekamās palīdzības ārsts un terapeits. 1970.gada sākumā kļuvis par jaunāko, vēlāk (kopš 1986.gada) par vecāko zinātnisko līdzstrādnieku Latvijas eksperimentālās un klīniskās medicīnas institūtā, kur aktīvi darbojies medicīnas biomehānikas zinātnieku grupā realizējot dažāda veida pētījumus, eksperimentus osteorefleksoterapijā. 1973.gadā kļuvis par Latvijas eksperimentālās un klīniskās medicīnas institūta medicīnas zinātņu kandidātu. V.Logins turpināja savu zinātnisko darbu un 1992.gadā ieguvis medicīnas zinātņu doktora, un kopš 1993.gada profesora zinātnisko grādu un kvalifikāciju. Paralēli darbam Latvijas traumatoloģijas un ortopēdijas zinātniskās pētniecības institūtā, 1997.gadā kļuvis par vadošo pētnieku Latvijas Medicīnas akadēmijā. 1999.gadā ieguvis habilitēta medicīnas doktora grādu aizstāvot darbu medicīniskā biomehānikā “Skriemeļu kaulaudu biomehāniskās īpašības”. Ar interesi iesaistījies jauno kolēģu apmācībā, saņēmis Rīgas Stradiņa universitātes atzinības rakstu par ilgstošu un godprātīgu ieguldījumu Rehabilitācijas fakultātes attīstībā un sasniegumiem pētniecības jomā rehabilitācijā.  2022 gadā ievēlēts un kļuvis par Osteorefleksoterapijas asociācijas prezidentu. Vislielāko gandarījumu prof.V.Loginam ir sniegusi iespēja atvieglot dažāda veida sāpes un stiprināt kaula-muskuļu balsta sistēmas stāvokli saviem pacientiem. Kā pacientus bieži konsultējis arī profesionālus sportistus. Profesors turpinājis aktīvu pacientu konsultēšanu un ārstēšanu izmantojot osteorefleksoerapijas metodi un bijis atsaucīgs un ieinteresēts kolēģis medicīnas jomas diskusijās līdz pat sava mūža beigām.

Aizraušanās ar zinātni un praktisko medicīnu prasīja daudz spēka un laika, bet ģimene un draugi Valentīnu atceras kā dzīvespriecīgu, laipnu, atsaucīgu, ar labu humoru apveltītu, sirds un prāta inteliģentu, cilvēcisku, saimniecisku un darbīgu. Visu mūžu aktīvi iesaistījies kultūras dzīvē, bieži apmeklējis koncertus, izstādes un teātra izrādes, daudz lasījis, aktīvi interesējies par sportu, bet tajā pat laikā arī dzīve savā lauku īpašumā kopjot dārzu, gādājot  malku no meža, rūpējoties par ēku uzturēšanu un atjaunošanu viņam sagādāja prieku. Jebkurš ģimenes loceklis un viesis tika laipni gaidīts Valentīna mājās.

Kaut pavadīts garš un dažādiem dzīves notikumiem bagātīgs mūžs, tomēr sāpīgi zaudēt…

Atvadīšanās un izvadīšana pēdējā ceļā notiks piektdien, 30.augustā, plkst. 14:00 Rīgas Pirmo Meža kapu kapličā (Rīga, Aizsaules iela 2).