Skip to content

In memoriam: Vladimirs Harlamovs

Labo cīņu es esmu izcīnījis, skrējienu esmu pabeidzis, ticību esmu turējis.

30. septembrī uz mūžu pārstāja pukstēt Paula Stradiņu klīniskās Universitātes slimnīcas ārsta, zinātnieka un skolotāja Vladimira Harlamova  sirds. Vladimirs Harlamovs bija apveltīts ar optimismu, emocionālu inteliģenci, dziļu cilvēciskumu un nenogurstošām darba spējām,  savu skolēnu un darba kolēģu mīlēts, cienīts Skolotājs, Ārsts un Zinātnieks ar lielo burtu.

Vladimirs Harlamovs ir dzimis ārsta ģimenē un pirmo izglītību ieguvis Rīgas pilsētas 35. vidusskolā, kam sekoja mācības  Rīgas Medicīnas institūta Medicīnas fakultātē kuru viņš absolvēja 1972. gadā ar ārsta grādu, un 1973. gadā iegūta specialitāte anesteziologs un reanimatologs. Zinātniskā karjera tika uzsākta uzreiz pēc specializācijas apguves, piecus gadus darbs kā zinātniskajam līdzstrādniekam Rīgas Medicīnas institūtā, Centrālajā zinātniski-pētnieciskā laboratorijā, un vainagojās ar medicīnas zinātņu doktora grādu, no sertifikāta saņemšanas brīža ārsts bija iesaistīts sirds ķirurģijas vēstures veidošanā.  

Vladimirs Harlamovs ir šodienas sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas pamatlicējs Latvijā, ilggadīgs  Sirds ķirurģijas un anestezioloģijas nodaļas vadītājs un nozares virzītājs. 2018. gadā  tika nominēts par Biedrības “Latvijas Republikas Anesteziologu un reanimatologu asociācija” Goda biedru.

  Ārsts Vladimirs Harlamovs ir saņēmis vairākus apbalvojumus:

2018. un 2020. gados –  Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas  Pateicības par ilggadēju darbu un ieguldījumu Anestezioloģijas un reanimatoloģijas klīnikas un slimnīcas attīstībā.

2017. g. Latvijas Republikas Veselības Ministrijas Atzinības raksts par ieguldījumu veselības aprūpes nozarē.

Tieši nerimstošais darba spars,  elegance un cilvēciskums  ir tas, kas Vladimiru Harlamovu padara par mūsu nozares dvēseli. Tādēļ, paturot piemiņā izcilo ārstu un kolēģi, glabāsim vienmēr tīru un gaišu viņa mantojumu!