Skip to content

Šodien Pasaules Ētikas diena!

Katra gada trešajā oktobra trešdienā, pasaule pievērš uzmanību ētikas nozīmei gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Tā ir diena, kad atgādinām sev par godīgumu, taisnīgumu un atbildību mūsu rīcībā un lēmumos.

Pirms desmit gadiem pasaules veselības līderi sanāca kopā, lai vienotos par pirmo šāda veida starptautisko konsensa sistēmu ētiskai sadarbībai starp pacientu organizācijām, veselības aprūpes speciālistiem un farmācijas nozari, lai atbalstītu kvalitatīvu pacientu aprūpi. Kopš tā laika tas pieņemts dažādās valstīs visā pasaulē un iekļauts starptautiskās iniciatīvās .

Par sasniegto progresu un kopīgiem nākotnes mērķiem plašāk lasiet Otmara Kloibera no WMA un līdzautoru rakstu šeit: Svinam ētiskas sadarbības desmitgadi: veselības aprūpes līderu starptautiskā vienprātība raugās nākotnē

Šajā rakstā apkopotas galvenās iniciatīvas un notikumi, kas veicinājuši caurspīdīgu, atbildīgu un godprātīgu sadarbību starp veselības aprūpes speciālistiem un organizācijām, stiprinot pacientu uzticību un uzlabojot veselības aprūpes kvalitāti.